IMG-20210224-WA0034.jpg

Hemester

Sportlov i Luleå skärgård, Jopikgården!

Kom ut till oss och upplev naturen och lugnet (iofs kan det vara lite livat med 12 huskies på gården:)) under sportlovet.  Vi är en liten anläggning så här är det “coronasäkert”. Vi har bara tre hotellrum och fem  vandrarhemsrum tillgängliga under sportlovet. Vi har naturen inpå knuten och här kan du koppla av och koppla ned från vardagens “sus och brus”. Det finns lite olika saker du ka göra när du kommer hit och du kan läsa mer om det längre ned på sidan. 


Vi har lite olika alternativ beroende på om ni vill ha “allt serverat” eller om ni vill “göra själv”, eller något däremellan..  Det går att välja mellan att förboka alla måltider hos oss, inklusive lunchpaket som ni kan ta med ut och grilla vid vår grillplats, eller så kan ni ta med det ni vill äta själva (om ni väljer att bo på vandrarhemmet).

I vårt vandrarhem har vi två “vingar” med tre rum och plats med upp till 12 personer som delar på ett badrum med dusch. Matrummer/allrummet och köket delas mellan s rum.  Om ni är en familj eller en som bokar två rum så får ni ha den vingen för er själva, då bokar vi inte in fler.

Hotellet har tre rum som är lediga under sportlovet. Rummen är dubbelrum, två av dem är mindre och ett är större och i badrummen finns det produkter (schampo, balsam, tvål och duschkräm) från ℅ Gerd som ni kan använda under er vistelse.  

Naturligtvis går det bra att göra en dagstur ut till oss och ta del av de aktiviteter vi har här ute. Restaurangen kommer att vara öppen Onsdag-Söndag mellan 11.00 och 15.00. Läs nedan vad mer ni kan göra hos oss. 

IMG-20210224-WA0037.jpg
IMG-20210224-WA0035.jpg

Sportlovserbjudande!

Hotellboende

Boende i dubbelrum (mindre rummen)inklusive frukost, middag och bastu (elbastu): 1800 kr/rum.  Är ni en familj med barn och behöver två rum så kostar det 3000 kr för två rum.  Det större rummet kostar 2100 kr/rum, extra rum 1200 kr/rum (ink frukost, middag, bastu).

Vandrarhemsboende

Boende i vandrarhem från 500 kr/rum. Om du inte vill dela dusch & toalett med andra, hyr ena vingen (3 rum med plats för upp till 12 personer) för 1000 kr/natt. I detta alternativ tar du med eget sänglinne & tillagar din egen mat i vandrarhemmet. Sänglinne och måltider kan förbokas.

För er som bor hos oss kan vi erbjuda följande aktiviteter
Onsdag-Fredag under sportlovsveckan:

Guidade snöskoturer  med korvgrillning:  2000 kr/familj (upp till 5 personer). Vi går en tur ut i skogen och om ni vill tar vi med en hund eller två. Efter turen så får ni vara med att göra upp eld och sen avslutar vi med att grilla korv. 

Husky joring (= husky som drar fabike)
Du får möjlighet att prova att bli dragen av en siberian husky på fatbike. För den här aktiviteten så bör man ha vana vid att cykla mountainbike. Åldersgräns 15 år. Pris. 500 kr/person. 

 

Övriga priser :


Sänglinne: 100 kr/person
Frukost: 110 kr/person
Lunchpaket (korv att grilla, bröd, senap, ketchup, kaffe/te/varm choklad efter önskemål samt smakis: 100 kr/person. Grillplats, grillpinnar, ved & sittplats finns på plats.
Middag: Från 150 kr/person
Elbastu: 200 kr/person/timme
Vedeldad bastu är gratis (kommunens bastu), du bokar den på plats och hugger ved själv.
Hyra snöskor: 150 kr/tim
Hyra fatbike: 200 kr/tim. 400 kr för 4 timmar. 

IMG-20210224-WA0033.jpg
IMG-20210224-WA0032.jpg

Vad kan man göra på Jopikgården & HIndersön?

Ta det lugnt
Vara ute i naturen
Umgås med familjen
Grilla korv
Använda vår grillplats med eldplats, ved, grillpinnar och renskinn (att sitta på).
Hyra snöskor
Hyra fatbike
Bada bastu (el eller vedeldad)
Klappa hundar (säg till oss först så följer vi med dig på “hundklappning”)

Hur kommer man hit?

Vi har tyvärr ingen isväg i år, men det finns en markerad skoterled från HIndersöstallarna ut till HIndersön och Jopikgården. Det går även alldeles utmärkt att cykla med fatbike eller åka skidor på spåret. Behöver du hjälp med transport ut, kontakta oss så kan vi hjälpa till att arrangera något.

 

Skärgårdskarta_öarna färdväg MED isvägar